Kreativne gledališke delavnice

Sreda, 21. junij • 13.00 - 14.00

Borštnikova domačija

So namenjene osnovnošolcem od 5. do 9. razreda osnovne šole Davorina Jenka. Potekale bodo vsak dan od 13. ure do 14.00 na Borštnikovi domačiji ter v osnovni šoli Davorina Jenka. V delavnicah spodujamo ustvarjalnost, samostojno in kritično razmišljanje ter izražanje osebnosti. Krepimo samozavest in poudarjamo sodelovanje in pozitivne posameznikove karakteristike. V delavnico dela z različnimi odpadnimi in odsluženimi materiali in predmeti vključujemo elemente trajnosti, zelene sheme tako, da opozarjamo na pomembnost odnosa do odpadnih in zavrženih predmetov ter poudarjamo odgovornost do okolja z recikliranjem in večnamensko ter vsestransko uporabnostjo le-teh.

Delavnice bodo obsegale tri različne tematike:

  1. Mala dramska šola – osnove gledališkega nastopanja. Izbor tekstov Ignacija Borštnika. Praktični primeri in nastop. Kako se pripravim in naučim tekstov. Ali mi nastop v gledališču lahko pomaga pri učenju in izgubi treme pred testi? Kako bi bilo, če bi si lahko s pomočjo igralskih tehnk bolje in hitreje zapomnil učno snov?
  2. Kreativno pisanje – kako napišem dobro in zanimivo zgodbo? Kako bi izgledal pogovor z Ignacijem Borštnikom , če bi se lahko vrnili v njegov čas in ga obiskali? O čem bi se pogovarjala? Kaj bi nam povedal? Kako bi opisal svojo kariero poklicnega igralca?
  3. Kreativno ustvarjanje z različnimi materiali – ustvarjanje dramskih rekvizitov in scenskih pripomočkov. Domišljija ne pozna meja. Ali je čevelj samo čevelj ali lahko predstavlja tudi kaj drugega? Ali lahko zamenja funkcijo? Če se ga poveže z drugim kosom ali lahko odslužen predmet služi v neki novi zgodbi in predstavlja nekaj novega? Se reciklira v svoji materialnosti ter vsebinski predstavnosti.

Kreativne gledališke delavnice so brezplačne.

Kreativne gledališke delavnice sofinancira občina Cerklje na Gorenjskem.

Lokacija

Krvavška cesta 2, 4207 Cerklje na Gorenjskem